fredag 27. februar 2009

Gamle arkivskuffer har fått nytt liv.


Slik så skuffene ut da de sto på mørkeloftet.

Da vi overtok huset sto det igjen noen gamle arkivskuffer på mørkeloftet. Jeg hadde ikke hjerte til å kaste dem ut, for jeg syns de var ganske sjarmerende. De har stått der oppe i maange år, og med tanke på hvor nytt gulvet så ut under dem, skal det ikke forundre meg om de har stått der siden huset ble bygget. Det var Lykkemannens besteforeldre som i sin tid bygget huset, og det er hans morfar som har hatt papirene sine i disse skuffene.

Utrolig hva litt maling og nye håndtak kan gjøre

Jeg har tenkt en stund på hva jeg skulle bruke dem til, og når vi nå skal pusse opp vaskerommet tenkte jeg de skulle få komme til sin rett. De skal få stå under vaskemaskin og tørketrommel, og passe på vaskemidler og annet småtteri. De er bare 56 cm brede, så vi må ha ei foringslist for at det skal bli 120 cm til sammen. Jeg synes de er mye finere enn nye skap. Og ikke minst er det billig å bruke det en har fra før!


Jeg er altså ferdig med den ene, og har en til igjen. Den første jeg malte var brunbeiset, og gikk greit å få hvit, men den andre plages jeg mer med. Det er den som er på før-bildet, og den var lakkert, tror jeg. Jeg mattet ned lakken med slipemaskin, og grunnet og har malt flere strøk. Men det er akkurat som lakken flyter opp gjennom malinga, den blir gul rett etter at jeg har malt. Er det noen som har tips til hva jeg skal gjøre?


Skålhåndtakene har jeg kjøpt på Biltema, sammen med matchende knotter som skal brukes på skapene. Jeg syns antikksølv er så fint sammen med lyse møbler. Jeg har brukt Sens vannbasert maling, helt matt. Jeg ville ikke de skulle se så nymalte ut som de ofte gjør dersom en bruker blank maling, nå ser de ut som de har vært malte lenge. Fargen er latte, og den ser hvit ut når du ikke har noe å sammenligne med. Når de ser den ved siden av listverket på stua er den lys beige.Sånn ser malekroken jeg har laget meg i stua ut. Praktisk, ikke sant? Hehe..

13 kommentarer:

 1. For en forvandling !! knallflott : ) jeg malte en kommode for ikke lenge siden der " gulskjæret " fra treet bare kom igjennom.. JEg brukte ikke heftgrunning først.Kanskje det var årsaken..., men usikker.

  Lykke til med resten : )

  SvarSlett
 2. Den ble jo kjempefin!!
  God fredag!! J.

  SvarSlett
 3. Så flott det ble, slike arkivskuffer er jammen ta bra stilige! Ha ei god helg! :)

  SvarSlett
 4. Herlig....
  Elsker gjennbruk!
  Det er jo så mye mer sjarmerende enn nytt.
  Så er det jo ingen som har maken.
  Denne ble kjempefin!

  Ønsker deg en super duper helg!

  Klem fra Linda

  SvarSlett
 5. Hei og takk for hilsen hos meg :)
  Det arkivskapet ble jo kjempefint også er det flott med gjenbruk syntes jeg. I tillegg er det også ofte mer sjarm i gammelt enn nytt!

  Kjekk malerkrok du har ordnet deg ;o)
  Ha en god helg!

  SvarSlett
 6. Arkivskuffen ble kjempefin.Ang.malingsproblemet så har jeg ingen konkrete råd.Har akkurat malt noen stoler som var lakket.Jeg brukte bare matt grunningsmaling- 3 strøk-og avsluttet med matt lakk.Kanskje du bør ta med en skuff til malingsbutikken og få råd.

  SvarSlett
 7. Så utrolig fiiint det ble! Utrolig hva litt maling kan gjøre!

  SvarSlett
 8. hei og 1000 takk for koselig hilsen fra deg!
  ..så sjarmerende arkivskuffer, herlige!!
  ja, utrolig hva litt hvitmaling kan utrette:0)
  ..ha en fin lørdagskveld!

  moaklem

  SvarSlett
 9. Hei, Takk for hyggelig hilsen. Gratulerer med nye arkivskuffer. God helg fra siv

  SvarSlett
 10. Så flott arkivskuffen ble! :)
  Problemet med at fargen kommer i gjennom kan være at du bruker vannbasert maling. Men sikkert lurt å høre på malerforretning.

  SvarSlett
 11. Tusen takk for hyggelig hilsen! Så fint det ble, smart oppussing det der!
  Fortsatt god helg til deg (:

  SvarSlett
 12. Så fint det ble da!! Utrolig hva litt maling gjør altså, og gøy å kunne bruke noe man har fra før, i ny innpakning!!! :-) Ha en fin kveld! Klem-Mia

  SvarSlett
 13. Du, de arkivskuffene var da virkelig ett funn!
  Så stilig!
  Er jo perfekt på ett barnerom til lekeduppeditter også :o)

  Høres ut som lakken reagerer på malingen. Eneste måten er kanskje å pusse vekk ALL lakk, men du kan være heldig å klare å tette det med oljemaling. Kjedelig slikt og er ikke uvanlig med gamle ting som skal males når man ikke vet hvilket produkt møblene er behandlet med fra før.

  Jeg malte en kiste hvit og det blødde det igjennom. Jeg klasja på strøk etter strøk og det ble ok til slutt. Da brukte jeg også vannmaling og det var ikke så viktig at det skulle være 'pent' malt, om du skjønner ;o)
  Tror det har lekt igjennom litt noen plasser, men det gjør ikke noe.

  Ha en knall kos tirsdagskveld!

  Og du, malekroken din var genial!
  Tips til oss med klåfingra småttiser :O)

  Kos og klem

  SvarSlett